';

Do Tank : Het bevorderen van veranderingen van organisaties

Ontdek de Do Tank, een van de drie pijlers van Lumoj

Wilt u onze publicaties nu lezen?ONTDEK MEER

Just setting up my Twitter. #myfirstTweet

@Lumoj
12/11/2017

Lumoj ontwerpt de transformatie van organisaties door middel van collaboratieve actie. Door gebruik te maken van de expertise van meer dan 1.500 experts in lid organisaties, is het mogelijk om ongeëvenaarde waarde te leveren aan bedrijven die op zoek zijn naar tools en advies.

Onderzoek & ontwikkeling

Bedrijven beheren gegevens over werknemers en begunstigden van hun diensten via meer of minder geavanceerde informatiesystemen, zoals HRIS, om er maar een paar te noemen.
Payroll, rechten, opleiding, mobiliteit en rekrutering zijn alle noodzakelijke modules om alle HR-processen te beheren. De belangrijkste actoren van de HRIS bieden tools die wereldwijd inzetbaar en zeer technisch zijn. Het lage niveau van personalisatie kan echter sommige HR-directeuren en -managers soms frustreren.

Lumoj biedt HRIS-actoren en hun klanten de mogelijkheid om alle HR-startup-oplossingen met elkaar te verbinden, die toelaten om innovatie massaal te injecteren.

Dit project, OPEN RH genaamd, wordt mogelijk gemaakt door de consolidatie van het ecosysteem binnen Lumoj, ondersteund door TalentSoft, een leider in innovatief HRIS.

Bijdragen

Ter ondersteuning van alle vormen van organisaties (van grote bedrijven tot openbare diensten of non-profitorganisatie), werkt Lumoj als adviesbureau zonder adviseurs. Na het vaststellen van een behoefte en het ontwikkelen van een reactieplan betrekken de vaste medewerkers van Lumoj de meest relevante leden voor de huidige missie en coördineren zij de succesvolle uitvoering ervan. Verschillende missies zijn al met succes uitgevoerd op deze modus, voor groepen zoals Engie, Manpower, Axa, BPI Group … om er maar een paar te noemen.

  • Sensibilisering van de besluitvormers : om de transformatie duurzaam te maken, is het noodzakelijk om de onvoorwaardelijke steun te hebben van de bestuursorganen van de organisatie. Lumoj zorgt door krachtige interventies voor steun en dialoog.
  • Transformatie volwassenheidsaudit : het is alleen mogelijk om duurzaam te verbeteren wat kan worden geëvalueerd en gemeten. Of het nu door middel van een digitale volwassenheidsaudit of een volwassenheidsaudit van de functies (hulpmiddelen, vaardigheden, processen, cultuur) is, dit is het startpunt van de actie.
  • Startup hoek : startups hebben een werkingsmodus die verschilt van de klassieke modus. De onderdompeling in een startup-omgeving helpt om deze behendigheidscultuur beter te begrijpen en tegelijkertijd innovatieve oplossingen te ontdekken.
  • Het herdefiniëren van ervaringen van kandidaten en medewerkers : het aantrekken en behouden van talent is een kernpunt voor organisaties. Het begrijpen en aanpassen van de best practices op de markt kan de moeite waard zijn.
  • Startup uitdaging : om een organisatie in beweging te zetten, terwijl ze aan het werkgeversmerk werken, is het opzetten van een startup-uitdaging een originele en impactvolle stap. Concreet nemen Lumoj-startups namens een organisatie deel aan een wedstrijd waarbij de winnaars via experimenten innovatieve oplossingen worden.
  • Programma Open Innovation : ondersteuning voor het creëren van een interne eenheid van open innovatie, voor een meer flexibele cultuur gericht op ondernemerschap.
  • Programma Corporate Hacking : begeleiding bij het netwerken en bewegen van interne actoren van verandering, zakelijke hackers.
  • HRIS-programma : ondersteuning bij het begrijpen van de behoefte aan HR-hulpmiddelen en -processen om duurzame transformatie mogelijk te maken.

Huidige missies

Missies uitgevoerd

Enkele voorbeelden van grote bedrijven waarvoor Lumoj via het HR Lab en zijn leden missies heeft uitgevoerd: